Časopis TATRY - Slovensko–poľské vydanie č. 7/2012

TATRY - Slovensko–poľské vydanie č. 7/2012 Aj v tomto roku sme pre našich čitateľov, najmä tých pravidelných, pripravili mimoriadne vydanie časopisu Tatry v spolupráci s redakciou Tatry poľského Tatranského národného parku v Zakopanom. Je to už siedme spoločné poľsko - slovenské číslo, na 109 stranách s množstvom fotografií a ilustrácií. Každý článok je kompletne uverejnený v slovenskom i poľskom jazyku.

Na slovenskej i poľskej strane v okolí Tatier - na Spiši, Podhalí, Orave a Liptove sa nachádza mnoho pamiatok a neobyčajne zaujímavých prírodných fenoménov. Práve im venujeme pomerne dosť priestoru a v zhutnenej podobe takto navštívime okolité hrady, zrúcaniny, spoznáme aj zvyšky tradícií, ktoré sa stále udržiavajú.

Píšeme tiež aj o samotných Tatrách, o tom, čo sa udialo na ich území v uplynulom roku, o úlohách, ktoré sa usilujú vyriešiť vedci. Venujeme sa aj živočíšnej ríši, histórii, výstavbe Tatier i horolezectvu. Prinášame novinky z tatranských chát.

Časopis prišiel našim predplatiteľom s číslom 5, ostatní záujemcovia si ho môže objednať v redakcii. Tiež sa predáva v informačných centrách a obchodoch v Tatrách. Veríme, že vás zaujme a každý si v ňom niečo nájde.

Táňa Hoholíková